Illatos teák

Miért is fontosak az illatok és az illatos teák?

Az illatoknak jelentős és azonnali hatásuk van a gondolkodásunkra és a viselkedésünkre. Erős kapcsolat van az illatok és a memória között, és a szaglás jobban kötődik az érzelmekhez, mint bármilyen más érzékszerv, mivel az emlékek általában érzelmekhez kapcsolódnak.

Segíthetnek nekünk a depresszió és a stressz leküzdésében, egy-egy fárasztó nap után energiát, frissességet meríthetünk az illatokból.

Az aromaterápia, illatokkal gyógyítás, már az ősidők óta létezik, napjainkban pedig alternatív gyógymóddá nőtte ki magát.

Tehát az illatok hatnak ránk. Viselkedésünkre, közérzetünkre, érzelmeinkre. Testünk illata pedig környezetünkre hat.

Ezért fontos számunkra is, hogy illatos teákat készítsünk, melyek kellemes emlékeket ébresztenek bennünk és kiegyensúlyozzák az érzelmeinket.

Az UKKO Teák keverésekor különös gonddal válogatjuk azokat a növényeket, melyek illatainak harmonikus összessége tovább emeli a teázás élményét.

Kellemes teázást kívánunk!

 

Teázz, mint egy sztár: Ewan McGregor

Ewan McGregor-t sokak generációjának legjobb színészeként tartják számon. Hiszen felsorolni is nehéz lenne mennyi filmben játszott... de vajon miköze van a teához?

Részletek

A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat nekünk, ezért is szeretik olyan sokan. De mi a helyzet a teázás hangjaival?

Részletek

Angol teázási szokások

Cikkünkből megtudhatod, hogy mennyi teát isznak a britek, és azt is, hogy valójában milyen egy igazi angol tea.

Részletek

Donald Normann teáskannái

Donald Norman „Emotional Design” című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az emberek, miért szeretnek, vagy éppen utálnak tárgyakat.

Részletek

Teázz mint egy sztár: Noel Gallaghar

Noel Gallagher, a volt Oasis frontembere szerint, nála senki sem szeretheti jobban a teát, ezért is választottuk ki őt a következő sztár teásnak.

Részletek

Teázz mint egy sztár: John Lennon

John Lennon gyakran adott hangot a tea imádásának. Három számot is írt, amiknek a szövegeiben szerepel a tea.

Részletek

Török teázási szokások

Törökország a kávéról ismertebb, mint a teáról, de az utóbbi italt fogyasztják a leggyakrabban, és a tea elhanyagolhatatlan kelléke a mindennapoknak.

Részletek

Tea kedvelő költőnk: Kosztolányi Dezső

Nyugatos íróinkra elsősorban a kávéházi élet volt jellemző. Tulajdonképpen akkor, miért is gondolnánk a teára? A válasz egyszerű: Kosztolányi Dezső.

Részletek

Johnny Depp a zöld teára esküszik

Johnny Depp egyik filmszerepe kedvéért intenzív zöld tea diétába kezdett, mert hirtelen kellett leadnia néhány kilót.

Részletek

Sherlock Holmes, a teás detektív

Mai híres teásunk, Sir Arthur Conan Doyle fiktív hőse, aki titokzatos ügyek százait oldotta meg. Megoldásuk közben, pedig ennél is több teát fogyasztott el.

Részletek
 
 

4 gyermekes családapa, Celluláris Medicina Tanácsadó, a Természetes Gyógymódok Szakértője, az UKKO Tea családi vállalkozás tulajdonosa.

Neked ajánljuk

Útmutató refluxosoknak

Reflux kisokos

A csodálatos zöld tea

Teák és gyógynövények

Napi egy alma az orvost távol tartja?

A természetgyógyász tanácsai

 
Copyright 2013-2019  |  UKKO Hungária Kft.