A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat nekünk, ezért is szeretik olyan sokan. Legyen szó baráti találkozásról, vagy akár egy kandalló előtti pihenésről, egy csésze tea mindig kellemes kiegészítője lehet az ilyen vagy ehhez hasonló alkalmaknak.

Ennek ellenére sokan vannak, akik azért nem teáznak, mert túl sok időt vesz el az életből. Lehet, hogy egy igazán jó tea elkészítése több időt igényel, viszont az is biztos, hogy sokkal kifizetődőbb, mint akármelyik gyorsan összedobott kávé, tea vagy kakaó.

Először is, amit biztosan fel sem tűnik sokaknak, hogy a tea elkészítése közben sok hangot hallunk és értelmezünk.

Gondoljunk csak bele, amikor felrakjuk a vizet forralni, mennyi mindenen szoktunk gondolkozni, miközben várjuk a teafőző kattanását, vagy sípolását. Ez a hang azért fontos, mert véget vet a várakozásnak.

A teázás egyik legkellemesebb hangja, amikor az üres csészét megtöltjük teával. Ekkor már abban a tudatban vagyunk, hogy másodperceken belül elkezdhetünk teázni. Persze, ezután még jön az a lépés, hogy megízesítjük a teánkat – ha egyáltalán rakunk bele valamit – és meg kell kavarni.

Talán ez az egyik legszebb hang, amit teázás közben hallhatunk: a kavargatás, azaz a kanál és a csésze összekoccanása. Közben pedig újra el tudunk mélyülni gondolatainkba.

Szóval, ha túl lusták lennénk teázni, egy dolgot ne felejtsünk el, a teázás nem szimplán egy ital elfogyasztása, hanem testünk-lelkünk regenerálása.

 

Teázz, mint egy sztár: Ewan McGregor

Ewan McGregor-t sokak generációjának legjobb színészeként tartják számon. Hiszen felsorolni is nehéz lenne mennyi filmben játszott... de vajon miköze van a teához?

Részletek

Angol teázási szokások

Cikkünkből megtudhatod, hogy mennyi teát isznak a britek, és azt is, hogy valójában milyen egy igazi angol tea.

Részletek

Donald Normann teáskannái

Donald Norman „Emotional Design” című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az emberek, miért szeretnek, vagy éppen utálnak tárgyakat.

Részletek

Teázz mint egy sztár: Noel Gallaghar

Noel Gallagher, a volt Oasis frontembere szerint, nála senki sem szeretheti jobban a teát, ezért is választottuk ki őt a következő sztár teásnak.

Részletek

Illatos teák

Miért is fontosak az illatok és az illatos teák? Az illatoknak jelentős és azonnali hatásuk van a gondolkodásunkra és a viselkedésünkre.

Részletek

Teázz mint egy sztár: John Lennon

John Lennon gyakran adott hangot a tea imádásának. Három számot is írt, amiknek a szövegeiben szerepel a tea.

Részletek

Török teázási szokások

Törökország a kávéról ismertebb, mint a teáról, de az utóbbi italt fogyasztják a leggyakrabban, és a tea elhanyagolhatatlan kelléke a mindennapoknak.

Részletek

Tea kedvelő költőnk: Kosztolányi Dezső

Nyugatos íróinkra elsősorban a kávéházi élet volt jellemző. Tulajdonképpen akkor, miért is gondolnánk a teára? A válasz egyszerű: Kosztolányi Dezső.

Részletek

Johnny Depp a zöld teára esküszik

Johnny Depp egyik filmszerepe kedvéért intenzív zöld tea diétába kezdett, mert hirtelen kellett leadnia néhány kilót.

Részletek

Sherlock Holmes, a teás detektív

Mai híres teásunk, Sir Arthur Conan Doyle fiktív hőse, aki titokzatos ügyek százait oldotta meg. Megoldásuk közben, pedig ennél is több teát fogyasztott el.

Részletek
 
 

4 gyermekes családapa, Celluláris Medicina Tanácsadó, a Természetes Gyógymódok Szakértője, az UKKO Tea családi vállalkozás tulajdonosa.

Neked ajánljuk

Útmutató refluxosoknak

Reflux kisokos

A csodálatos zöld tea

Teák és gyógynövények

Napi egy alma az orvost távol tartja?

A természetgyógyász tanácsai

 
Copyright 2013-2019  |  UKKO Hungária Kft.