Teázz, mint egy sztár: Ewan McGregor

Ewan McGregor-t sokak generációjának legjobb színészeként tartják számon. Hiszen vegyük csak sorra a legismertebb filmjeit: Csillagok Háborúja, Moulin Rouge, Trainspotting, Angyalok és Démonok, Szellemíró, és itt be is fejeznénk a sorolást mert olyan hosszú lenne ez a lista, amelynek nem lenne elég ez a bejegyzés. De mi köze van a negyvenegy éves színésznek a teához?

2007-ben Ewan McGregor és színész barátja Charley Boorman átutazta Afrikát. Erről egyébként egy televíziós sorozat is készült. Ebben a sorozatban volt egy jelenet, amikor a két színészt meghívták teázni egy kis Etióp falu lakosai. Ez a jelenet azért különleges, mert ezek az emberek számunkra elképzelhetetlen szegénységben élnek, mégis nagyon barátságosan bántak a világsztárral.

Ewan McGregor a következőt nyilatkozta: „Egy kis Etióp városban álltunk meg pihenni, mikor egyszer csak a helyi lakosok megláttak minket és ragaszkodtak ahhoz, hogy meghívjanak minket egy teára. Beinvitáltak minket a kunyhójukba és ott készítették el nekünk a speciális teájukat. Pontosabban gyömbérből készítettek nekünk teát. Valószínűleg az volt az utolsó darab gyömbére. Soha nem fogom elfelejteni, hiszen egy fantasztikus élmény volt.

A skót színészt mindenki irigyelheti, és nem csak azért mert rendkívül tehetséges, hanem azért, mert ilyen különleges élménye keveseknek van. Mindenesetre itt van a videó is, amelyben láthatják, hogy hol is készült ez a csoda tea:

A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat nekünk, ezért is szeretik olyan sokan. De mi a helyzet a teázás hangjaival?

Részletek

Angol teázási szokások

Cikkünkből megtudhatod, hogy mennyi teát isznak a britek, és azt is, hogy valójában milyen egy igazi angol tea.

Részletek

Donald Normann teáskannái

Donald Norman „Emotional Design” című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az emberek, miért szeretnek, vagy éppen utálnak tárgyakat.

Részletek

Teázz mint egy sztár: Noel Gallaghar

Noel Gallagher, a volt Oasis frontembere szerint, nála senki sem szeretheti jobban a teát, ezért is választottuk ki őt a következő sztár teásnak.

Részletek

Illatos teák

Miért is fontosak az illatok és az illatos teák? Az illatoknak jelentős és azonnali hatásuk van a gondolkodásunkra és a viselkedésünkre.

Részletek

Teázz mint egy sztár: John Lennon

John Lennon gyakran adott hangot a tea imádásának. Három számot is írt, amiknek a szövegeiben szerepel a tea.

Részletek

Török teázási szokások

Törökország a kávéról ismertebb, mint a teáról, de az utóbbi italt fogyasztják a leggyakrabban, és a tea elhanyagolhatatlan kelléke a mindennapoknak.

Részletek

Tea kedvelő költőnk: Kosztolányi Dezső

Nyugatos íróinkra elsősorban a kávéházi élet volt jellemző. Tulajdonképpen akkor, miért is gondolnánk a teára? A válasz egyszerű: Kosztolányi Dezső.

Részletek

Johnny Depp a zöld teára esküszik

Johnny Depp egyik filmszerepe kedvéért intenzív zöld tea diétába kezdett, mert hirtelen kellett leadnia néhány kilót.

Részletek

Sherlock Holmes, a teás detektív

Mai híres teásunk, Sir Arthur Conan Doyle fiktív hőse, aki titokzatos ügyek százait oldotta meg. Megoldásuk közben, pedig ennél is több teát fogyasztott el.

Részletek
 
 

4 gyermekes családapa, Celluláris Medicina Tanácsadó, a Természetes Gyógymódok Szakértője, az UKKO Tea családi vállalkozás tulajdonosa.

Neked ajánljuk

Útmutató refluxosoknak

Reflux kisokos

A csodálatos zöld tea

Teák és gyógynövények

Napi egy alma az orvost távol tartja?

A természetgyógyász tanácsai

 
Copyright 2013-2019  |  UKKO Hungária Kft.