Teázz, mint egy sztár: John Lennon

A tea megnyugtatja lelkünket és gondolatainkban új dimenziókat nyithat meg. Ezért sem meglepő, hogy ez a forró ital ekkora rajongásnak örvend a művészek körében is. John Lennon halála a zenei világnak az egyik legnagyobb vesztesége volt. Karrierjét a Beatles-ben kezdte, amellyel megismerte az egész világ. A Beatles gyakran adott hangot a tea imádságuknak, ugyanis nagyon sok képükön teáscsészéket láthatunk kezükben. Lennon három számot is írt a Beatles-ben eltöltött évei során, amiknek a szövegeiben szerepel a tea.

 • Good Morning Good Morning
  It’s time for tea and meet the wife
  (Eljött az idő, hogy teázzak és a feleségemmel találkozzak)
 • Cry Baby Cry
  The Duchess of Kirkcaldy always smiling / And arriving late for tea
  (A Kirkcaldy hercegnő mindig mosolyog/ És késik, mikor teázunk)
 • A Day in the Life
  Found my way downstairs and drank a cup
  (Megtaláltam az utat lefelé, és ittam egy csészével)

 

John Lennon felesége Yoko Ono, írt egy cikket a New York Times-nak, amelynek a címe The Tea Maker (A teakészítő) volt. Ebben a visszaemlékezésben Lennon teázási szokásait örökíti meg. Megjegyzi, hogy saját maga úgy készítette el a teát régen, hogy először a vizet öntötte a bögrébe, és csak utána rakta bele a filtert. Amikor ezt férje meglátta jól kioktatta, hogy fordítva kell. Hitt is férjének, gondolván, hogy angol és biztos igaza van. Halálának évében, pedig rájött Lennon, hogy rosszul emlékezett.

Yoko Ono cikke ezen a linken olvasható.

Harmincnégy éve esett merénylet áldozatául az énekes New Yorkban. Emlékezzünk rá, hogy elkészítjük most az egyszer úgy a teánkat, ahogyan Lennon éveken át elkészítette: teafilter vagy fű először, majd aztán a forró víz.

Kellemes teázást kívánunk! UKKO Tea

 

Teázz, mint egy sztár: Ewan McGregor

Ewan McGregor-t sokak generációjának legjobb színészeként tartják számon. Hiszen felsorolni is nehéz lenne mennyi filmben játszott... de vajon miköze van a teához?

Részletek

A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat nekünk, ezért is szeretik olyan sokan. De mi a helyzet a teázás hangjaival?

Részletek

Angol teázási szokások

Cikkünkből megtudhatod, hogy mennyi teát isznak a britek, és azt is, hogy valójában milyen egy igazi angol tea.

Részletek

Donald Normann teáskannái

Donald Norman „Emotional Design” című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az emberek, miért szeretnek, vagy éppen utálnak tárgyakat.

Részletek

Teázz mint egy sztár: Noel Gallaghar

Noel Gallagher, a volt Oasis frontembere szerint, nála senki sem szeretheti jobban a teát, ezért is választottuk ki őt a következő sztár teásnak.

Részletek

Illatos teák

Miért is fontosak az illatok és az illatos teák? Az illatoknak jelentős és azonnali hatásuk van a gondolkodásunkra és a viselkedésünkre.

Részletek

Török teázási szokások

Törökország a kávéról ismertebb, mint a teáról, de az utóbbi italt fogyasztják a leggyakrabban, és a tea elhanyagolhatatlan kelléke a mindennapoknak.

Részletek

Tea kedvelő költőnk: Kosztolányi Dezső

Nyugatos íróinkra elsősorban a kávéházi élet volt jellemző. Tulajdonképpen akkor, miért is gondolnánk a teára? A válasz egyszerű: Kosztolányi Dezső.

Részletek

Johnny Depp a zöld teára esküszik

Johnny Depp egyik filmszerepe kedvéért intenzív zöld tea diétába kezdett, mert hirtelen kellett leadnia néhány kilót.

Részletek

Sherlock Holmes, a teás detektív

Mai híres teásunk, Sir Arthur Conan Doyle fiktív hőse, aki titokzatos ügyek százait oldotta meg. Megoldásuk közben, pedig ennél is több teát fogyasztott el.

Részletek
 
 

4 gyermekes családapa, Celluláris Medicina Tanácsadó, a Természetes Gyógymódok Szakértője, az UKKO Tea családi vállalkozás tulajdonosa.

Neked ajánljuk

Útmutató refluxosoknak

Reflux kisokos

A csodálatos zöld tea

Teák és gyógynövények

Napi egy alma az orvost távol tartja?

A természetgyógyász tanácsai

 
Copyright 2013-2019  |  UKKO Hungária Kft.