Teázz, mint egy sztár: Noel Gallagher

Noel Gallagher a 90-es évek legmeghatározóbb zenekarának, az Oasis-nek, volt az egyik frontembere. A zenekar 2009-es feloszlása után szóló előadóként folytatta pályafutását. Mr. Gallagher szerint nála senki sem szeretheti jobban a teát, ezért is választottuk ki őt a következő sztár teásnak.

A kedvenc teája az angol Yorkshire tea. Elmondása szerint ez mindig szerepelt az Oasis-nek a kívánságlistáján a turnék alatt, és kizárólag csak Yorkshire tea lehetett. Valószínűleg ennek a hiánya miatt nem jött el a Sziget Fesztiválra az Oasis-el még 2000-ben. Egyik nyilatkozatában kijelentette, hogy rajong kedvenc teájáért és naponta akár húsz csészével is képes inni belőle.

Februárban egy magyar fiatal megnyert egy versenyt, amit a zenész managementje hirdetett meg közösségi oldalán, és egy interjút készíthetett Noel Gallagher-rel. Az interjú során kiderült, hogy a tea az egyik legfontosabb dolog, amit magával visz a turnéira. 2011-ben a Teenage Cancer Trust támogatásáért megjelent egy könyv, a Love Music, Love Food: The Rock Star Cookbook, amelyben Mr. Gallagher elárulja azt, hogy hogyan is készíti el a teáját.

Noel Gallagher tea receptje:

  1. A tea filterrel egyszerre rakd bele a cukrot a csészébe. (kizárólag Yorkshire)
  2. Tölts vizet a csészébe, de hagyjál egy kis helyett a tejnek.
  3. Várj ameddig a tea nem válik karamell színűvé.
  4. Add hozzá a tejet.
  5. Élvezd a tökéletes teát.

Kellemes teázást kívánunk! UKKO Tea

 

Teázz, mint egy sztár: Ewan McGregor

Ewan McGregor-t sokak generációjának legjobb színészeként tartják számon. Hiszen felsorolni is nehéz lenne mennyi filmben játszott... de vajon miköze van a teához?

Részletek

A teázás hangjai

A teázásnak számtalan olyan tulajdonsága van, amely örömet okozhat nekünk, ezért is szeretik olyan sokan. De mi a helyzet a teázás hangjaival?

Részletek

Angol teázási szokások

Cikkünkből megtudhatod, hogy mennyi teát isznak a britek, és azt is, hogy valójában milyen egy igazi angol tea.

Részletek

Donald Normann teáskannái

Donald Norman „Emotional Design” című könyvében arra a kérdésre keresi a választ, hogy az emberek, miért szeretnek, vagy éppen utálnak tárgyakat.

Részletek

Illatos teák

Miért is fontosak az illatok és az illatos teák? Az illatoknak jelentős és azonnali hatásuk van a gondolkodásunkra és a viselkedésünkre.

Részletek

Teázz mint egy sztár: John Lennon

John Lennon gyakran adott hangot a tea imádásának. Három számot is írt, amiknek a szövegeiben szerepel a tea.

Részletek

Török teázási szokások

Törökország a kávéról ismertebb, mint a teáról, de az utóbbi italt fogyasztják a leggyakrabban, és a tea elhanyagolhatatlan kelléke a mindennapoknak.

Részletek

Tea kedvelő költőnk: Kosztolányi Dezső

Nyugatos íróinkra elsősorban a kávéházi élet volt jellemző. Tulajdonképpen akkor, miért is gondolnánk a teára? A válasz egyszerű: Kosztolányi Dezső.

Részletek

Johnny Depp a zöld teára esküszik

Johnny Depp egyik filmszerepe kedvéért intenzív zöld tea diétába kezdett, mert hirtelen kellett leadnia néhány kilót.

Részletek

Sherlock Holmes, a teás detektív

Mai híres teásunk, Sir Arthur Conan Doyle fiktív hőse, aki titokzatos ügyek százait oldotta meg. Megoldásuk közben, pedig ennél is több teát fogyasztott el.

Részletek
 
 

4 gyermekes családapa, Celluláris Medicina Tanácsadó, a Természetes Gyógymódok Szakértője, az UKKO Tea családi vállalkozás tulajdonosa.

Neked ajánljuk

Útmutató refluxosoknak

Reflux kisokos

A csodálatos zöld tea

Teák és gyógynövények

Napi egy alma az orvost távol tartja?

A természetgyógyász tanácsai

 
Copyright 2013-2019  |  UKKO Hungária Kft.