Frissítő, egészségtámogató vörös virágtea a normál vérnyomásért.
A hibiszkuszvirág (Hibiscus sabdariffa) mélyvörös teája nemcsak üdítően finom, de élettani szempontból is értékes ital. Jelentős mennyiségben tartalmaz – például polifenolokat és természetes antioxidánsokat, amelyek támogatják a szív- és érrendszer egészségét, valamint semlegesítok a szabadgyököket és tudományosan igazolt pozitív hatása van a szív-, ér- és keringési rendszerre.
Rendszeres fogyasztása frissítő, savanykás ízélményt is nyújt, koffeinmentes, így a nap minden szakában élvezhető.
100% hibiszkuszvirág, 60 grammos kiszerelésben.
Hatóanyagai: Antioxidáns hatású flavonoidok és antociánok (a delphinidin- és cyanidin-származékok) jellemzik, melyek védik az érfalakat és támogatják a szív- és keringési rendszer egészségét. Tartalmaz továbbá természetes C-vitamint , B1- és B6-vitamint , niacint , béta-karotint , valamint ásványi anyagokat ( kalcium , magnézium , vas )
100% szárított hibiszkusz virág
Egy teáskanál (kb. 2 g) szárított hibiszkuszvirágot adj 500 ml vízhez.
Ha a C-vitamin-tartalom megőrzése a cél:
Áztasd a hibiszkusz teát hideg vízben – minimum 1-2 órán át, de akár egész éjszakán át. Fogyasztás előtt szűrd le. Ez a módszer segít megőrizni a hőre érzékeny vitaminokat.
Ha az antociánok antioxidáns (sejtvédő) hatását szeretnéd kiaknázni:
Öntsd le a hibiszkusz forrásban lévő állandó, majd lefedve hagyd állni 10–15 percig. Így jöttan oldódnak ki a polifenolok, főként az antociánok és flavonoidok.
A kész teát fogyaszthatod, vagy ízesített mézzel, citrommal ízlés szerint.
Az UKKO Hibiszkusz Tea élelmiszer-készítmény, alkalmazása nem helyettesíti a szükséges orvosi kezelést! A hibiszkusszal szembeni túlérzékenység esetén a tea fogyasztása nem javallott. Ha rendszeresen gyógyszert szedsz, vagy tartós gyógykezelés alatt állsz, mielőtt megrendeled, konzultálj orvosoddal vagy gyógyszerészeddel.